دختران نوجوان نسبت به استرس، آسیب پذیری بیشتری دارند و والدین میتوانند تاثیر بیشتری بر کاهش این مشکل داشته باشند.
بر اساس تحقیقات جدید دختران در مقایسه با پسران بیشتر در معرض موقعیتهای استرسزا قرار دارند. کارشناسان سلامت روان معتقدند استرس میتواند منجر به افسردگی شود و کسانی که به شدت به موقعیتهای استرسزا فکر میکنند و به نوعی اختلال موسوم به «نشخوار فکری» مبتلا هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند.
یافتههای اخیر نشان میدهد شرایط پراسترسی که نوجوانان معمولا در معرض آنها هستند مانند مشاجره با دوستان یا والدین در مقایسه با استرسهای خارج از کنترل مانند مرگ و میر نزدیکان، بیشتر منجر به نشخوار فکری در این گروه سنی میشوند.
علاوه بر این در میان دختران، نشخوار فکری بیشتر است و همین موضوع خطر ابتلا به افسردگی را در آنها افزایش میدهد.
بنابراین استرس نقش پنهانی در افزایش افسردگی به خصوص در میان دخترها دارد و یافتهها نشان میدهد علائم افسردگی در میان دختران بیشتر از پسران است چرا که دختران در معرض عوامل استرسزای بیشتری نسبت به پسران نوجوان هستند و همین موضوع موجب فکر کردن بیشتر دختران به استرسهایشان و در نتیجه تشدید این مشکل میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از هلپگاید، کارشناسان راهکارهایی را به والدین معرفی میکنند که آنها را در حل بهتر مشکلاتی اینچنینی در دختران نوجوانشان و مدیریت مناسبتر این شرایط یاری میدهند:
- به روش زندگی دختر نوجوانتان احترام بگذارید. والدین معمولا به روشهای زندگی فرزندشان انتقاد میکنند و آن را با زمان جوانی خود مقایسه میکنند. اما نباید برخورد منفی با روش زندگی نوجوانان داشت. همچنین باید این مساله را در نظر داشت که رسانههای اجتماعی و تلفنهای هوشمند بخش عظیمی از زندگی یک نوجوان امروزی را تشکیل میدهند و بر نحوه تعامل آنها تاثیر میگذارند. بنابراین انتقاد از استفاده از این وسایل توسط آنها، کمکی در این زمینه نمیکند.
- هویت نوجوانتان را زیر سوال نبرید و او را مسخره نکنید. روانشناسان معتقدند دختران نوجوان به هر صحبتی از جانب دیگران و به خصوصی والدین حساس هستند. حتی یک اظهار نظر خنثی هم میتواند موجب استرس آنها شود.
- در کنارشان باشید. به فرزندانتان بگویید که دوستشان دارید و از آنچه آنها را ناراحت میکند آگاه شوید اما بر آنها فشار نیاورید چرا که آنها نیازمند یک فضای شخصی هستند.
- انتظاراتتان را از آنها معقول سازید. گاهی اوقات والدین توقعات زیادی از فرزندانشان دارند و این توقعات بالا موجب افزایش فشارهای عصبی بر آنها میشود. این توقعات را نمیتوان مخفی کرد و فرزندان کاملا به آنچه والدین از آنها انتظار دارند آگاه هستند.
- احساساتشان را کوچک و بیاهمیت نشمارید. به احساس فرزندتان احترام گذاشته و آن را بیاهمیت ندانید. نصیحتهایی مثل « این موضوع خیلی هم مهم نیست»، شاید در ظاهر خوب به نظر برسد اما اوضاع را بدتر میکند.
نظرات (0)